понеділок, 13 квітня 2015 р.

Моя майбутня професія
Інженери-будівельники займаються зведенням і ремонтом будівель, доріг, мостів, технічних мереж або споруд навколишнього середовища, а також організацією і координуванням пов'язаних з будівництвом робіт.
Інженер-будівельник, керівник проекту, координує проектування будівлі, створює загальну концепцію, складає бюджет, підбирає робочу команду і об'єднує окремі частини проекту. Інженери-будівельники можуть спеціалізуватися в більш вузьких областях, наприклад, в проектуванні систем опалення та вентиляції, водопостачання та каналізацій, електричних систем. Інженер-будівельник відповідає за відповідність креслень і проектів різних систем меті замовників, архітекторів та інженерів-технологів, бюджету і будівельним нормам. Також в його обов'язків входить спілкування з клієнтом, архітектором, будівельними технологами, інженерами, а також з державними установами, які видають документи пов'язані з будівництвом.
Інженер-будівельник працює в офісі і на будівельних об'єктах. Працює він п'ять днів на тиждень, робочий день становить вісім - дев'ять годин.
Інженерові-будівельникові необхідні знання про природу людини, суспільство, про саму природу і про їх взаємозв'язок. Ця професія вимагає знання будівельних стандартів і технічних норм, будівельних матеріалів, геодезії, геології, будівельної фізики, будівельної технології, будівельного проектування, економіки будівництва, правил безпеки праці. Також важливо знати історію будівництва, основи інфо-технологій, креслення. Він повинен мати творче технічне мислення, вміти адаптуватися.
Навчають цій професії в політехнічних університетах. Навчальна програма складається з цивільного і промислового будівництва за спеціальностями будівельна техніка, будівельна економіка та управління будівництвом. Випускники отримують дипломи фахівців інженерів-будівельників, будівельників споруд, будівельників доріг і прикладних геодезистів.
Інженер-будівельник працює в будівельній і проектувальній фірмі, в державних установах. Завдяки різнобічним знанням більшість інженерів-будівельників обіймають високі посадові місця, як у сфері будівництва, так і в економіці, політиці і так далі. Інженер-будівельник має середню заробітну плату.

Немає коментарів:

Дописати коментар